Moto GP – 1. Lorenco…..4. Rosi !

8. новембар, 2015. #

Horhe Lorenco je novi šampion MotoGP klase! U velikom finalu u Valensiji, Španac je odneo trijumf, koji mu je omogućio da stigne do svoje treće titule u „Kraljevskoj klasi“, ukupno pete u karijeri!

Valentino Rosi je imao „nemoguću misiju“, da sa poslednjeg startnog mesta stigne do druge pozicije, ali na kraju je ostao na dva koraka od sna.

Doktor je završio kao četvrti, iza klupskog kolege Lorenca i Hondinog tandema Markez – Pedrosa, koji su na kraju „sačuvali leđa“ svom zemljaku.

U generalnom poretku, Lorenco je  prvi, sa pet bodova više od Rosija, postavši tako prvi Španac sa tri titule u ovom sportu.

Rosi je, očekivano, imao snažan start i ekspresno uspeo da nadoknadi sedam pozicija. Preticao je devetostruki šampion jednog po jednog vozača, na oduševljenje publike, i negde na polovini trke probio se do četvrtog mesta.

Ipak, u tom tenutku je vodeća trojka praktično bila nedostižna za 36-godišnjeg veterana, i znalo se da će njegova sudbina zavisiti od vozača Honde.

U uzbudljivom finišu, Markez i Pedrosa su se polako približavali Lorencu, međutim Jamahin adut je perfektnom vožnjom sačuvao vođstvo do samog kraja.

Opšti utisak je da Markez nije napadao onako kako ume, i da je samim tim olakšao posao novom šampionu.

Izvor: Sportklub.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije