Kamiondžije na trkama već 11 godina na „Goodyear“ pneumaticima !

3. јун, 2015. #

Kranj, 2. jun 2015. – Goodyearovi teretni trkački pneumatici su i ove godine izabrani kao jedini prikladni za Evropsko prvenstvo FIA u trkama kamiona.

Goodyear već jedanaestu godinu uzastopno podržava Evropsko prvenstvo FIA u trkama kamiona i predstavlja jedinog dobavljača pneumatika za svih deset trka prvenstva. Međunarodni automobilski savez (FIA) је i ove godine potvrdio Goodyearove teretne trkačke pneumatike dimenzija 315/70R22.5 kao jedine pneumatike prikladne za trkačke kamione. Ovi pneumatici su specijalno razvijeni sa ciljem da omoguće najbolje performanse trkačkim kamionima od 5,4 tone, koji mogu da postignu brzinu i do 160 km/h. Ističu se štedljivom vožnjom i odličnim prianjanjem na mokroj podlozi. Mada su teretni trkački pneumatici jedni od retkih za koje ne važi Uredba EU o označavanju pneumatika, ovi pneumatici se u pogledu otpora kotrljanja na oznaci svrstavaju u klasu „B“, dok po prianjanju na mokroj podlozi spadaju u klasu „A“ koju postižu retko koji teretni modeli iz redovne proizvodnje.

Učešćem u seriji ovih trka, Goodyear iz godine u godinu pokazuje konstantan napredak u razvoju i vrhunski kvalitet svih svojih teretnih pneumatika, jer za izradu kako trkačkih tako i pneumatika iz redovne proizvodnje, upotrebljava skoro identične karkase.

Evropsko prvenstvo FIA u trkama kamiona počelo je 24. aprila u Valensiji, a u nastavku dajemo pregled svih preostalih trka Evropskog prvenstva FIA za kamione u 2015. godini:

–        20–21. jun: Nogaro (Francuska)

–        26–28. jul: Nürburgring (Nemačka)

–        28–30. avgust: Most (Češka republika)

–        5–6. septembar: Hungaroring (Mađarska)

–        19–20. septembr: Zolder (Belgija)

–        2–4. oktobar: Jarama (Španija)

–        9–11. oktobar: Le Mans (Francuska)

PR saopštenje – Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.+ Autoblog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije