CEZ – Slovakiaring – Vesnić opet bez konkurencije do nove pobede

21. јун, 2015. #

Pobedom na trci 2 Centralnoevropskog šampionata na kružnim stazama u klasi do 2 litra, Mikica Vesnić stavio je tačku na takmičarski vikend u Slovačkoj.

Trofejni srpski automobilista prošao je kroz cilj ispred timskog kolege Rudolfa Pešovića, pa su vozači „voksol vektre“ i BMW-a 320si obezbedili dvostruko slavlje svom EKO rejsingu.

Pol poziciju u klasi za finalno nedeljno takmičenje Vesnić je obezbedio još u petak, a na putu ka prvom mestu ovog puta nije mu se isprečio nikakav maler. Vesnić je sinoć uočio manji tehnički problem na automobilu, ali je stvar jutros rešena i trka je prošla u najboljem redu.

Rudolf Pešović izborio se za drugo mesto posle duela sa Poljakom Jakubom Višomirskim; tu bitku srpski takmičar je rešio u svoju korist u trećem krugu.

U trci 2 bilo je 15 učesnika, Mladen Lalušić ovog puta nije startovao. Nastupile su zajedno klase D4-2000 i D4+2000, a ukupna pobeda je, kao i u subotu, pripala Štefanu Rosini, kojem je Slovakija ring domaća pista. Ilustracije radi, razlika između Milovana Vesnića,  osmog u apsolutnom plasmanu, i najbržeg u klasi preko 2000ccm iznosila je od 12 do 15 sekundi po krugu.

Mikica Vesnić posle četiri CEZ runde (Hungaroring, Red bul ring, Banjaluka, Slovakija ring) ima šest osvojenih trka (druga vožnja u Austriji brisana je iz plasmana), a dvostruka pobeda učvrstila ga je kao lidera u generalnom poretku klase. U zbiru uspešniji od Vesnića u Slovačkoj, Rudi Pešović je jučerašnjim trijumfom i današnjim drugim mestom cementirao svoje drugu poziciju na tabeli prvenstva Srednje Evrope.

Serbiaring

Galerija slika

Članci iz iste kategorije