F 1 Bahrein – Nova pobeda Hamiltona

19. април, 2015. #

Kako prenosi Sport klub, šampion Formule 1 Luis Hamilton ostvario je treću pobedu trijumfovavši i na Velikoj nagradi Bahreina.

Britanac je vodio od prvog do poslednjeg kruga u pustinji, izuzev odlaska na zamenu guma, iako su mu konstantno za vratom disali konkurenti.

Drugo mesto osvojio je junak trke Kimi Raikonen, koji je startovao kao četvrti, ali je agresivnom vožnjom sjajno iskoristio brojne greške timskog kolege Sebastijana Fetela, te jednu Nika Rozberga, koga je prestigao dva kruga pre kraja.

Četvrto mesto zauzeo je Valteri Botas iz Vilijamsa, a peti je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija. Bodove su još osvojili Danijel Rikardo iz Red Bula, Roman Grožan iz Lotusa, vozač Fors Indije Serhio Peres, Felipe Masa iz Vilijamsa i Danil Kvjat iz Red Bula.

U veoma zanimljivoj trci u Bahreinu, odmah na startu Raikonen je prestigao Rozberga na trećem mestu, međutim, Nemac koristi snagu svog Mercedesa, prestiže Finca, a potom koristi dve greške Fetela te stiže iza timskog kolege Hamiltona.

U nastavku trke Rozberg je izvršio pritisak i na Britanca, ali nije uspevao da ga prestigne, dok se iza vodila velika borba dva Ferarija.

Posle dva odlaska na zamenu guma, Fetel pravi nove greške i pada na petu poziciju, prestiže ga Valteri Botas, dok oslobođen pritiska Raikonen pojačava ritam i stiže do Rozberga.

Vozio mu je u repu nekoliko krugova, da bi na startu pretposlednjeg, Nemac napravio veliku grešku, kasno zakočio i izleteo sa staze, što Raikonen koristi i stiže do najboljeg rezultata otkako vozi za Ferari.

Posle četiri trke Hamilton je lider sa 93 boda, Rozberg se probio na drugo mesto sa 66, bod manje ima Fetel, dok je četvrti Raikonenen sa 42. Slede Felipe Masa i Botas.

Naredna trka u šampionatu voziće se 10. maja u Barseloni, za Veliku nagradu Španije.

Izvor: Sportklub.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije