Motociklisti Srbije na trci Alpe Adria u Rijeci

18. јун, 2014. #

Proteklog vikenda  u Rijeci se okupio veliki broj majstora motociklizma. Na poznatoj stazi Grobnik održane su trke za Svetsko prvenstvo u prikolicama F1, trke za Evropski moto klasik kup i Alpe adria moto šampionat u klasama roadracing i klasik roadracing.

U klasi 500 ccm Alpe adria klasik šampionata Novosadjanin MIHALJ NEMET, takmičar MK Senior iz Beograda na motociklu“ Suzuki 250GT“, je već u početku trke izbio na prvu poziciju i posle velike borbe je i pobedio.Tako je osvojio 25 važnih bodova. MIHALJ NEMET je tako postao najuspešniji od četvorice naših asova, na trci u Rijeci.
U klasi Open, vozeći „Jamahu “ Novosadjanin ZORAN PAVLOVIĆ, nekadašnji šampion automobilizma, vozač na kružnim trkama  i relijima, zauzeo je vrlo dobro drugo mesto.
Nažalost druga dvojica naših vozača nisu imali sreće.U istoj klasi MIROSLAV GRUBIN je zbog ozbiljne povrede koju je zadobio prilikom pada u drugom krugu trke, morao da napusti takmičenje.
Naš mladi takmičar u klasi SSP 600 DJORDJE RAKIĆ takodje nije imao sreće, jer je zbog teškog pada na prvom treningu i ozbiljne povrede, odustao od daljeg takmičenja.
Opšta kriza koja je pogodila sve pa i moto sport, kvarovi i udesi na prethodnim trkama, ostrvu Man i stazi Donington u Engleskoj doprineli su da na trci prikolica u RIJECI startuje samo 9 posada.U interesantnoj borbi pobedio je englesko-francuski par Reeves-Cluze na LCR Kawasakiju.
Trkama u RIJECI, na poznatoj pisti GROBNIK, zajedno sa pomenutim vozačima prisustvovao je i naš poznati motociklista DRAGAN DRAGOJ, koji se pre nekoliko nedelja vratio sa trke na stazi Nirburgring, gde je učestvovao u nadmetanju motocikala sa prikolicom, zajedno sa svojim balanserom VUKOM TOMANOVIĆEM. DRAGOJ je i u Rijeci imao priliku da se sretne sa funkcionerima FIM-a i mnogim poznatim sportistima iz inostranstva. 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije