Dragoj i Tomanović na Nirburgringu !!

3. јун, 2014. #

Pored naših majstora auto sporta, šampiona DUŠANA BORKOVIĆA, MILOVANA VESNIĆA, NIKOLE MILJKOVIĆA i ZORANA KASTRATOVIĆA, na jednom velikom medjunarodnom takmičenju i na čuvenoj stazi predstavili su se minulog vikenda i dvojica poznatih veterana motociklističkog sporta. To su takmičari sa motoprikolicom „kavasaki 1000“, DRAGAN DRAGOJ i njegov balanser VUK TOMANOVIĆ.

Ova dvojica zaljubljenika u takmičenje na točkovima prevalili su preko 3000 kilometara u oba pravca, od BEOGRADA do čuvenog NIRBURGRINGA u Nemačkoj, i nazad, da bi učestvovali u poznatom HISTORIC TROPHY u kategoriji CLASSIC SIDECAR CUP K3.

„Nisam ni znao da je staza NIRBURGRING toliko udaljena od Beograda. Prevalili smo tačno 1600 km. do tamo u našem malom „renou klio“, sa prikolicom i na njoj sa našim „kavasakijem“. Motor za trke sam pripremao u Sremskoj Mitrovici, u radionici MOTOLINE, našeg prijatelja Petra Munižbe, koji je sa nama i putovao na NIRBURGRUNG. Proveli smo nekoliko nezaboravnih dana na čuvenoj stazi i videli takve oldtajmere koji su nas bukvalno očarali. U Nemačkoj su takvi susreti zaista fantastični, i bili smo oduševljeni prijemom, organizacijom, vozačima i vozilima. Moj verni balanser i nekadašnji šampion JUGOSLAVIJE u motociklizmu, 1979. u klasi 250 kubika, VUK TOMANOVIĆ, i ja, osvojili smo 4. i 5. mesto u svojoj klasi, u konkurenciji 8 vozača, ali rezultat nije najvažniji. Za nas je sjajno da smo uspeli da pripremimo motor, da smo se solidno organizovali, obezbedili finansije, i da smo zastavu SRBIJE predstavili na tako uglednom mestu. Tamo ljudi koji vole ove ludosti prepoznaju uporne entuzijaste, prave fanatike brzine i trkanja, pa smo i mi pored ostalih nagradjeni aplauzom. Motocikl nam nije bio baš najbolje podešen, ali, jurili smo, nismo se obrukali , ja mogu da čestitam svom dobrom balanseru, ujedno i mom kumu VUKU TOMANOVIĆU, a svakako i njegovom bratu UROŠU, koji nam je pomogao materijalno, naravno i mom bratu ZORANU DRAGOJU, koji nas uvek podržava, i našim poslovnim prijateljima iz TOTAL SERBIA“.

Tako je, očito umoran, u dahu protekli vikend prepričao naš veteran auto i moto sporta, DRAGAN DRAGOJ, poznati „Draguljče“, za kojeg i pored svih velikih problema, prepreke ne postoje, kada je u pitanju moto klasik, i trke starih motocikala.

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije