Ford Fiesta ponovo evropski mali automobil broj 1 !!!

14. мај, 2014. #

Ford Fiesta ponovo evropski mali automobil broj 1!

 

KELN, Nemačka, 14. maj 2014. – Ford Fiesta je u prvom kvartalu 2014. bila najprodavaniji mali automobil u Evropi, sa 85.639 prodatih vozila.

 

„Ford Fiesta postaje sve jača: posle dve uzastopne godine kao najprodavaniji evropski mali automobil, prodaja ovog modela u prva tri meseca 2014. je čak porasla za 10 odsto u odnosu isti period 2012-te“, rekao je Roelant de Waard, potpredsednik za marketing, prodaju i servis u Ford Evropa. „Mnogi kupci biraju verzije sa visokom specifikacijom, opremljene najnovijom tehnologijom, uključujući naš sistem povezanosti različitih uređaja u automobilu Ford SYNC i nagrađivani 1.0-litarski EcoBoost motor.“

 

 

Od svih Fiesta automobila prodatih do sada u ovoj godini:

·         80 odsto je opremljeno Ford SYNC sistemom povezanosti sa glasovnom kontrolom

·         47 odsto su Titanium verzije sa visokom specifikacijom

·         29 odsto je opremljeno 1.0-litarskim EcoBoost benzinskim motorima, koji su dvostruki nosioci titule Međunarodni motor godine (International Engine of the Year)

 

Molimo, pogledajte linkove:

·         Photo: http://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2014/05/14/ford-fiesta-is-europes-no-1-small-car–again-.html

·         YouTube: http://youtu.be/qb76x-gYQkY

 

 

 * Prema poslednjim dostupnim rezultatima JATO Dynamics, koji su nastali na osnovu informacija dobijenih od JATO Consult, kompanijinog konsalting servisa poručenih usluga. Brojke su zasnovane na prodaji u 30 evropskih država. Za više informacija posetite www.jato.com.

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije