Modriča i Vesnić potpisuju novi ugovor

18. март, 2014. #

U Hali 2 Beogradskog sajma, na manifestaciji BG CAR SHOW, u petak 21.3 2014, naš višestruki šampion auto sporta i jedan od dvojice najaktuelnijih  asova automobilizma Srbije MILOVAN MIKICA VESNIĆ, potpisaće novi ugovor sa svojim dugogodišnjim sponzorom – rafinerijom ulja MODRIČA.

Biće to nastavak  uspešne saradnje poznate firme i našeg istaknutog sportiste koji će ove godine posle osvajanja titule ŠAMPIONA CENTRALNO EVROPSKE ZONE, sa „opel vektrom“, startovati u EVROPSKOM KUPU TURISTIČKIH VOZILA sa novim automobilom – „bmw 320 si“, u najjačoj kategoriji.

Pred našim šampionom je serija od pet duplih trka u Francuskoj,  Slovačkoj, Austriji, Belgiji i Italiji. Kao i uvek najveća prepreka do dobrih rezultata biće mu finansije i ogromni troškovi, kao i kod svih naših istaknutih vozača koji su okušali veštinu vožnje na medjunarodnim takmičenjima. Sa kakvim su se problemima suočavali najbolje oni znaju, a sama trka od oko pola sata uvek je predstavljala najlakši deo posla.

Za odlazak i povratak, sa staza u navedenim zemljama, potrebno je prevaliti  10.600 kilometara, izdvojiti za gorivo i putarine, za samo jedan  putnički automobil   2114  evra, a naravno imati u vidu da se sportsko vozilo prebacuje ili na prikolici ili kamionom što troškove povećava. Na sve to dolazi plaćanje godišnjeg starta na trkama, od 15.00 evra, nekoliko setova guma, delovi, i troškovi boravka tima.

 

 

 KALENDAR ETCC 2014.

20 .April                Le Castellet (FRA)

11 .May                Slovakia Ring (SVK)

25 .May                Salzburgring (AUT)

22 .June               Spa-Francorchamps (BEL)

28. September     Pergusa (ITA)

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije