Honda Civic Tourer – za BTCC 2014 ! ( video )

29. новембар, 2013. #

Ovo je fotografija očigledno top pripremljene HONDE CIVIC TOURER, sa turbo motorom od 2000 kubika, i oko 300 KS. Ovaj rasni trkač biće po svemu sudeći jedan od boljih na kružnim stazama vrlo jakog BRITANSKOG TURING AUTO  ŠAMPIONATA ( BTCC ) u narednoj 2014. godini.

Za volanom ovog automobila  naći će se se dva uspešna Britanca, 47. godišnji MAT NEAL, trostruki šampion ove serije, i 34. godišnji  GORDON SHEDDEN, zvanični vice prvak BTCC-a, i šampion iz 2012. godine. HONDA je  poslednjih godina u BTCC-u dominirala, i  4 sezone za redom su vozači sa ovim Japancem osvajali veoma konkurentan šampionat Britanske serije koji se održava na najpoznatijim stazama ostrva.

Ove 2013. godine šampion BTCC-a  je prvi put postao „poletarac“, 24.godišnji domaći vozač ANDREW JORDAN, koji je se 397 bodova odneo titulu ispred odličnog GORDONA SHEDDEN-a,  vozača sa samo 7 bodova manje, dok su treće i četvrto mesto osvojili veterani, PLATO i NEAL.

Verovatno znate da je u seriji BTCC bilo zaista puno kvalitetnih majstora volana, kao što je naprimer bio dvostruki šampion  F1 Britanac DŽIM KLARK, pobednik BTCC 1964., a titule u BTTC-u su osvajali i Nemci VINKELHOK i BILA, Italijani TARKVINI i DJOVANARDI, Švajcarac ALEN MENU, Francuz IVAN MILER i mnogi drugi. Šampionat BTCC 2014. počinje 30. marta na poznatom BRENDS HEČU.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije