Oprez, kamere snimaju prekršaje !!!

18. јул, 2013. #

U gradu postoji ukupno pet kamera koje „snimaju” prekoračenje brzine, a još 10 video-naprava zapisuje prolazak kroz crveno svetlo ili vožnju žutom trakom. Na Mostu na Adi nisu postavljene kamere koje beleže prekoračenje brzine iako se pre tri dana u pojedinim medijima pojavila takva informacija.

SPORIJE – Kamere za prekoračenje brzine počele su da rade tek sredinom aprila i to godinu i po dana pošto je počeo da funkcioniše sistem video-nadzora na gradskim saobraćajnicama. Na Mostu na Adi postoje kamere, ali njih nije postavila saobraćajna policija već izvođač radova kako bi se nadgledalo gradilište. Za sada kamere koje snimaju veću brzinu od dozvoljene postoje na pet lokacija u gradu, međutim ni na jednom mostu. U saobraćajnoj policiji ističu da ove kamere dnevno „napišu” između 100 i 120 kazni zbog prekoračenja brzine.

– Prijave sa fotografijama načinjenog prekršaja, datumom i vremenom šalju se na adresu vlasnika vozila. Ukoliko vlasnik u trenutku kad je prekršaj načinjen nije upravljao vozilom ima zakonsku obavezu da navede ime osobe koja je sedela za volanom, inače će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak – objašnjavaju u saobraćajnoj policiji.

Kamere su podešene tako da se vozačima koji voze malo brže od propisanog ograničenja brzine biti „progledano kroz prste”.

– Neće biti kažnjen onaj koji je vozio 52 kilometara na sat gde je ograničenje 50 km/h. Ipak, apelujemo na vozače da poštuju propise – ističu u policiji. U policiji tvrde da je tehničko regulisanje saobraćajnica u gradu i na mostovima u nadležnosti upravljača puta odnosno Sekretarijata za saobraćaj i Direkcije za puteve grada.

Gde su kamere

Za žutu traku

Brankov most – s obe strane

Bulevar despota Stefana – Jovana Avakumovića

Bulevar vojvode Mišića – ulaz u Sajam

Za prolazak kroz crveno svetlo

Tošin Bunar – Zagrebački put

Bulevar Nikole Tesle – Trešnjin cvet

Bulevar Mihajla Pupina – Ušće

Trg Nikole Pašića (Dečanska) – Vlajkovićeva

Ustanička – Specijalni sud

Za prekoračenje brzine

Bulevar Nikole Tesle – Ušće

Bulevar Mihajla Pupina – Palata Srbija

Jurija Gagarina – Žrtava antifašističke borbe

Omladinskih brigada – Jurija Gagarina

Bulevar kneza A. Karađorđevića – Botićeva

Kolike su kazne za prekoračenje brzine u naselju

– do 20 kilometara na sat: 5.000 dinara

– od 21 do 50 kilometara na sat: od 6.000 do 20.000 dinara, četiri kaznena poena, zabrana upravljanja najmanje 30 dana

– od 51 do 70 kilometara na sat: od 15.000 do 30.000 dinara ili zatvor do 30 dana, sedam kaznenih poena, zabrana upravljanja najmanje četiri meseca

– više od 70 kilometara na sat: zatvor najmanje 15 dana, 14 kaznenih poena, zabrana upravljanja najmanje osam meseci

Izvor: 24sata.rs   AUTOBLOG.RS

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije