Srbija dobija prvog šampiona centralne Evrope, u auto sportu na kružnim stazama

16. јун, 2013. #

 

 

Ovaj vikend sigurno će večno pamtiti kompletan tim ASK SPORT AUTO VESNIĆ, jer je njihov predstavnik i naš ugledni šampion auto sporta MILOVAN MIKICA VESNIĆ, ostvario dve nove pobede u ŠAMPIONATU CENTRALNO EVROPSKE ZONE NA KRUŽNIM STAZAMA, i stekao ukupno ogromnih 150 bodova, posle ŠEST trka.

Takav skor, poznavaocima prilika daje pravo da u našem asu već prepoznaju NOVOG ŠAMPIONA ove serije, i prvog automobilistu SRBIJE pred kojim je osvajanje laskavog trofeja i vredne titule.

Iako po kalendaru takmičenja preostaje još  ŠEST trkačkih vikenda sa po dve trke ( POZNANJ  22. i 23. juna, SALZBURGRING 6. i 7. jula, MOST 10. i 11. avgusta, SLOVAKIARING 24. i 25. avgusta, BRNO 14. i 15. septembra, i NAVAK 5. i 6. oktobra ), od kojih ove poslednje verovatno neće biti, sagledavanje minulih takmičenja na HUNGARORINGU, A1 RINGU, i PANONIJARINGU, gde je MIKICA VESNIĆ zabeležio stopostotni učinak, sa šest pobeda, pokazuje da je naš as veliki favorit, i da mu do kraja šampionata preostaje rutinski posao. VESNIĆ i neće učestvovati na svim preostalim trkama, pre svega zbog finansijskih prilika, i po svemu sudeći će voziti još samo na SALZBURGRINGU, a šampionat okončati  na poznatoj stazi u BRNU, u Češkoj, 14. i 15 septembra.

Šest pobeda u nizu, još jednom su potvrdile kvalitet našeg vozača, njegovo znanje i iskustvo, sjajnu tehničku podršku kompletnog tima čiji je učitelj MILUN VESNIĆ, a takodje i neprocenjivo vrednu podršku svih sponzora, OPŠTINE ČAJETINA, KOMPANIJE GOODYEAR SAVA TIRES, MINISTARSTVA OMLADINE I SPORTA, OPTIME, GRADA UŽICE, KOMPANIJE IMPOL SEVAL, MEDIJA GRUPE SAT, i firme BOHOR.

Odmah posle današnje pobede jedan od predstavnika OPTIME, direktor OPTIME BEOGRAD, gospodin MRDJAN ŽUGIĆ je rekao :

„Ovo je zaista izvanredan uspeh našeg velikog šampiona MILOVANA MIKICE VESNIĆA. Dugo već pratim zbivanja u našem automobilskom sportu i siguran sam da je MIKICA VESNIĆ po svojim uspesima, iskustvu, porodičnoj tradiciji i po sportskom ponašanju, BROJ JEDAN medju našim majstorima volana. Želim mu od srca sve najbolje, i siguran sam da će osvojiti ovogodišnju titulu prvaka CENTRALNO EVROPSKE ZONE. Mi u OPTIMI smo uvek cenili rezultate porodice Vesnić.“

Galerija slika

Članci iz iste kategorije