Mikica Vesnić na Panonijaringu – 15. i 16. jun 2013

10. јун, 2013. #

PANONIJARING je prvenstveno motociklistička staza na kojoj sam prisustvovao odličnoj vožnji mladog beogradskog asa MILOŠA NEŠIĆA, koju sam pratio zajedno sa njegovim ocem, takodje nekadašnjim sportskim vozačem MIODRAGOM MIKIJEM NEŠIĆEM. MILOŠ je tada u jakoj medjunarodnoj konkurenciji osvojio vrlo dobro treće mesto i bio na podijumu.

Staza PANONIJARING mi se nije dopala, a predstojećeg vikenda će se na njoj ogledati i jedan od naših najuspešnijih vozača, po mnogima danas najbrži automobilista Srbije, MILOVAN MIKICA VESNIĆ. Poznati as iz Gorjana ove godine učestvuje u šampionatu CENTRALNO EVROPSKE ZONE, i do sada je zabeležio 4 pobede, dve na HUNGARORINGU, u Madjarskoj, i dve na SALZBURGRINGU, u Austriji. MIKICA VESNIĆ je višestruki šampion i sin takodje jednog od najuspešnijih vozača sa ovih prostora MILUNA VESNIĆA. Tim VESNIĆ REJSING već godinama predstavlja tehnički vrhunski obrazovanu ekipu, i to je veliki kvalitet i ogromna prednost tih profesionalaca,  na takmičenjima u inostranstvu. Na taj način MIKICA VESNIĆ znatno nadoknadjuje hendikep u nepoznavanju steze, a dosadašnji rezultati govore da mu sve ide od ruke. Neposredno pred polazak je rekao:

„Pannonia Ring je staza koju je konstruisao motociklista za motocikliste ,i biće do sada definitivno najveći vozački izazov u sezoni 2013. Relativno spora staza sa dosta oštrih krivina ,koje se voze drugom i trećom  brzinom, ne odgovaraju previše mojoj “ Opel Vectri  Super Touring“. Dodatni problem može predstavljati nedostatak dugačkih pravaca na kojima se kočnice posle toliko uzastopnih jakih usporavanja mogu dovoljno ohladiti. Sigurno da će Česi sa „Lotusima“,  i Mađari sa“ S 2000″ automobilima bar na papiru imati prednost jer koncepcijski njihovim automobilima višeodgovara ovako tehnički zahtevna staza. Ja naravno idem sa ciljem da ih još jednom pobedim i da se dodatnoučvrstim na mestu lidera šampionata. Ovakav izazov mi naravno samo daje novi motiv da uložim dodatan napor ipostignem dobar rezultat. Ono što me posebno raduje je da smo na predhodne dve trke u Evropi stekli dosta novihprijatelja, i jedva čekam da se ponovo vidim sa njima. Atmosfera koja vlada na i oko trka je fenomenalna i sa posebnim zadovoljstvom odlazimo na svako takmičenje. Još jednom želim da  zahvalim Opštini Čajetina, Ministartstvu omladine i sporta Republike Srbije, kompaniji GoodYear-Sava tires, gradu Užicu, Optimi, kompaniji Impol Seval, SAT Medija grupi, ali i da pozdravim novog člana pula naših sponzora, kompaniju Bohor. Nadam se da će u narednomperiodu još uspešnih kompanija prići pobedničkom timu. Bez prijatelja kluba ne bi bilo ni ovih rezultata.“

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije