Nikola Miljković – odličan početak Evro turneje ( video )

13. мај, 2013. #

Mladi Beogradski šampion NIKOLA MILJKOVIĆ, koji će 2. juna 2013. napuniti 18 godina, odlično je započeo ovogodišnju sezonu učestvovanja na brdskim automobilskim stazama CENTRALNO EVROPSKE ZONE. Na poznatoj stazi VODNO, iznad Skoplja, u Makedoniji, talentovani as je bez puno treninga, i sa obe vožnje po kiši, uspeo da se plasira na 4. mesto u klasi N. Konačan rezultat bi sasvim sugurno bio drugačiji da je MILJKOVIĆ vozio po suvoj stazi, sa slik gumama ( koje mu je uoči trke pozajmio glavni rival VIKTOR DAVIDOVSKI  !!!) . Svi koji se bave auto sportom znaju koliko je novca potrebno da bi sve  bilo idealno, i retko ko od naših asova može da se pohvali da je potpuno pripremljen startovao na nekoj kružnoj ili brdskoj trci, ili reliju.

Neupućenima će sigurno zvučati čudno, da je cena jednog sportskog pneumatika za NIKOLINU „hondu“ 258 evra, tojest za 4 komada su 1032  evra. Gume su naručene, medjutim još nisu stigle iz Slovenije, jer para nije bilo. NIKOLA i njegov otac ZORAN MILJKOVIĆ su zadovoljni prvim predstavljanjem, a stariji MILJKOVIĆ je rekao:

„U Makedoniji je bilo zaista lepo. Osećali smo se prijatno, nažalost bili smo jedini tim iz Srbije, a i generalno bilo je malo vozača. Trka je bodovana i za  šampionat Crne Gore. Neposredno pred NIKOLIN start je počela kiša, pa smo skinulu slik gume koje nam je pozajmio DAVIDOVSKI. Vozili smo i u prvoj i u drugoj trci po vlažnoj stazi, a ja sam zadovoljan. Za početak, u takvim okolnostima,to je vrlo solidno. Na polasku za Beograd, automobilski as iz Crne Gore, GORAN ASANOVIĆ nam je čestitao za NIKOLINU vožnju. Pred nama je sada trka u Poljskoj. Nisam siguran da ćemo se dotle pripremiti, ali u Češku putujemo .“

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije