Mikica Vesnić polazi u Austriju, na novu trku šampionata CEZ

6. мај, 2013. #

NAJAVA TRKE

 Posle fantastičnog uspeha u Mađarskoj i duple pobede na Hungaroringu, ASK Sport Auto Vesnić svoj put ka osvajanju titule šampiona Centralne Evrope na kružnim stazama nastavlja predstojećeg vikenda, tačnije od 10-12. maja, na poznatoj stazi A1 RedBull Ring u Austriji. Nova staza, nov izazov, a Milovan Mikica Vesnić zbog sistema takmičenja nije imao previše vremena da uživa u trijumfu, pa će tim morati već u sredu da bude u Austriji.

 Tehnički pregled i verifikacija su u četvrtak, slobodan trening u petak pre podne, a  prvi zvanični izlazak na stazu Vesnić će  imati istog dana, u četvrtak u 14h. Drugi zvaničan trening vozi se u subotu, 11.05. 2013, u 09.20, dok su obe trke u nedelju, prva u 13h, a druga u 17h. 

 Automobil  „opel vectra STW“ je u potpuno pripremljen a prema listi prijava najveći konkurenti Vesniću ponovo će biti prošlogodišnji šampion Čeh Marek Fried, i njegov timski kolega u „lotusu Exige“, Petr Mandelik. Iz Mađarske  dolazi Tim Gabor sa „pežoom 407 S2000“, dok su  nepoznanica Čeh František Došek u „Pežou“ klase E1 kao i domaćini Peter Chober koji će učestvovati sa „bmw-om“ češkog tima Procar Motorsport, i Laurent Koly sa „reno kliom“  E1, Herzog Motorsporta. U svakom slučaju u klasi D4-2000 ccm, prema zvaničnoj listi prijava, nalazi se impozantna brojka od 34 vozača iz Češke, Poljske, Austrije, Slovačke, Slovenije, Mađarske i Srbije. Pored Vesnića na listi je ponovo i Rudi Pešović sa “ alfom 147 SP“.

 STAZA

 Boje Srbije Milovan Vesnić ponovo brani na jednoj od najpoznatijih staza Evrope. U počeku poznat kao Austrijaring autodrom je 18 puta uzastopno bio domaćin F1 karavana, od 1970-1987-me godine. Staza je kasnije skraćena i preimenovana u A1 Ring a na njoj se F1 vozila od 1997-me do 2003-će godine. 2011-te godine stazu kupuje i potpuno renovira kompanija za proizvodnju energetskih napitaka Red Bull i od tada je poznata kao RedBull Ring. Dugačka je 4.326 m i ima 10 krivina. Obe trke Vesnić će voziti po 25 minuta, odnosno oko 14-15 krugova.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije