Dušan Borković – Veliki uspeh, idemo dalje…

23. мај, 2013. #

VELIKI USPEH – IDEMO DALJE

 

           

Dušan Borković, član NIS Petrol Racing Teama-a, jedini srpski predstavnik u Evropskom kupu za turing automobile (ETCC) je postigao sjajan uspeh pobedom na 5. trci koja je 19. maja održana na pisti Salcburing u Austriji. Na druženju sa medijima na NIS Petrol stanici Zmaj 2, Borković je rekao da je presrećan zbog pobede u Austriji i da očekuje da će i u završnici debitantske sezone osvojiti još bodova u ETCC – evropskom automobilskom takmičenju najvišeg ranga pod patronatom FIA (Međunarodne automobilske federacije).

 

„Još uvek se nisam ohladio od pobede, još uvek nisam svestan velikog uspeha. Početkom sezone smo verovali da će svaki osvojeni bod biti uspeh, s obzirom na kvalitet takmičenja, konkurenciju i naše neiskustvo. Pobede u debitantskoj sezoni u najjačoj grupi u  ETCC-u su prava retkost. Kada sam kao prvi prošao kroz cilj zaplakao sam i zaurlao od sreće u automobilu. Hvala svim mojim navijačima u Srbiji, kao i širom Evrope. Hvala NIS-u tj. NIS Petrolu i NISOTEC-u bez čije pomoći ne bih trijumfovao. Zahvalnost dugujem i institucijama – Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Pokrajinskom sekretarijatu za sport, Gradu Pančevu,…“

 

„Naredna trka biće vožena u Italiji sredinom jula. Donećemo odluku koji ću automobil voziti – da li moj koji popravljamo posle incidenta u Slovačkoj ili ovaj iznajmljeni sa kojim sam, iako ima slabiji motor, uspeo da pobedim u Austriji. Pošto sam sujeveran mislim da ću se odlučiti da doradimo ovaj rentirani.

 

Dušan Borković će u subotu u Domu Narodne Skupštine primiti Majsku nagradu – najveće društveno sportsko priznanje koje mu dodeljuje Sportski savez Srbije za osvojenu titulu šampiona Evrope na brdskim stazama u prethodnoj godini, što predstavlja i najbolji rezultat u istoriji automobilza Srbije.

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije