AMSS – takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“

11. мај, 2013. #

ZAVRŠENO 44. GRADSKO TAKMIČENJE OSNOVACA“ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU“

U subotu, 11. maja 2013. godine u organizaciji Auto-moto saveza Srbije i uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, privrednih društava u sistemu AMSS, Poslovnih jedinica AMSS, auto-moto klubova, škola i sponzora, održano je 44. Gradsko takmičenje osnovaca “Šta znaš o saobraćaju” u Pionirskom gradu, u Košutnjaku.

Ovo takmičenje je stalni oblik saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja učenika osnovnih škola i njime su obuhvaćeni đaci od 7 do 15 godina starosti koji se takmiče u poznavanju saobraćajnih propisa, vožnji na poligonu spretnosti i poligonu praktičnog ponašanja u saobraćaju i to na školskom, opštinskom, okružnom i državnom nivou, a najbolje plasirani predstavljaju našu zemlju na Evropskom takmičenju koje se ove godine održava u Crnoj Gori, u Baru.

Na 44. Gradskom takmičenju učestvovalo je 137 učenika iz 15 beogradskih opština, a najuspešnije AMSS nagradio je biciklima, kacigama i drugim prigodnim poklonima. Pobednicima su priznanja uručili Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Beograda i Aleksandar Nikaćević, Generalni sekretar AMSS. Oni su ovom prilikom izjavili da je ovo takmičenje od izuzetnog značaja za unapređenje bezbednosti najmlađih u saobraćaju i da će Skupština grada Beograda dati maksimalnu podršku ovoj tradicionalnoj manifestaciji koju AMSS organizuje već 44 godine i učiniti sve da mališani budu bezbedni u saobraćaju ne samo u zoni škole, nego i u celom gradu.

U mlađoj grupi, uzrasta od 10 do 12 godina prvo mesto pripalo je Zvezdarcima – Jeleni Božović  i Nemanji Vasilevu. U starijoj grupi od 12 do 14 godina prvoplasiranaa je Sara Čanović sa Novog Beograda, dok su u konkurenciji dečaka, prvo mesto podelili Nikola Petković sa Zvezdare i Nemanja Berar iz Surčina.

U generalnom ekipnom plasmanu prvi su osnovci opštine Zvezdara, drugi učenici iz Surčina, a trećeplasirani mališani Novog Beograda.

Najuspešniji, koji će se 24. i 25. maja nadmetati na državnom takmičenju u Beogradu, su:

EKIPA BEOGRAD I

1.    Jelena Božović, Zvezdara

2.     Sara Čanović, Novi Beograd

3.    Nemanja Vasilev, Zvezdara

4.    Nikola Petković, Zvezdara

EKIPA BEOGRAD II

1.    Katarina Bogdanović, Surčin

2.    Anđela Lazarević, Grocka

3.    Uroš Jovanović, Novi Beograd

4.    Nemanja Berar, Surčin

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije