ETCC – Slovakiaring – Borković havarisan ni kriv ni dužan !!!

28. април, 2013. #

Šteta, zaista velika šteta. Posle lošeg vremena u kvalifikacijama zbog  kvara na automobilu, naš šampion je startovao sa 15. mesta u diviziji od 27 automobila. Ušao je dobro u prvu desnu krivinu i zauzeo mesto na samoj desnoj strani široke staze, a onda je došlo do pravog haosa. Iza BORKOVIĆA su se sudarila dva automobila i u punoj inerciji jedan je uleteo svom silinom u levu stranu „seata“, okrenuo ga, da bi DUCA dobio novi udarac u prednju stranu i sa veliki oštećenjem uz okretanje se zaustavio sa leve strane piste, na prostoru za izletanje. Iz automobila je izašao bez povrede, ali, potpuno razočaran incidentom koji se dogodio u prvom minutu prve trke na Slovakiaringu.

Komentarisali smo trku „u živo“ iz studija RTS-a, PEDJA MILINKOVIĆ i moja malenkost, i ostali skoro bez daha, jer smo se nadali dobrom rezultatu našeg asa i poboljšanju pozicije sa starta. Snimak obe trke iz SLOVAČKE možete pratiti na DRUGOM PROGRAMU RTS-a od 17. časova.

Sa staze su se javili MIODRAG MIKA DJELMAŠ i SRDJAN JOKOVIĆ, mehaničar DUCE BORKOVIĆA. Nažalost vesti su bile veoma loše. SRDJAN je u dahu izgovorio : “ Ovo je skoro totalna havarija, oštećen je krak šasije, svi hladnjaci, levi trap, viljuška, glavčina, amortizeri, vezni lim…možda će i školjka morati da se menja… sve skupa možda 40.ooo evra, strašno“.

Naredna trka je 19. maja u Austriji, na Salzburgringu.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije