CEZ – Hungaroring – Druga pobeda Mikice Vesnića !!!

28. април, 2013. #

Stoprocentan uspeh Milovana Mikice Vesnića na prvom trkačkom vikendu šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama. Dve pol pozicije i dve pobede uspeh je kakav je tim priželjkivao i koji se uz malo sreće i puno teškog rada ostvario. ASK Sport Auto Vesnić iz Madjarske u Srbiju nosi maksimalnih 50 bodova i veliki optimizam pred drugu trku koja se za petnaest dana vozi u Austriji na A1 Ringu. Posle uzbudljivog treninga Vesnić je konkurentima u nedeljnoj trci održao još jedan čas precizne i brze vožnje, od starta do cilja, pa je takmičarima iz Madjarske i Češke ostalo samo da brzom Srbinu još jednom pruže ruku na podijumu Hungaroringa.

Daleko iza Opel Vectre STW Mikice Vesnića, kao drugoplasirani kroz cilj je prošao Madjar Gaspar Csaba (Alfa Romeo 156 S2000) aktuelni prvak Centralne Evrope, zatim Marek Fried (Lotus Exige) koji je do treće pozicije stigao posle oštrih duela sa Tim Gaborom (Peugeot 407 S2000) i Zoranom Kastratovićem (Renault Laguna) što je rezultovalo odustajanjem srpskog predstavnika.

„Kako su nam organizatori sami priznali ovo je prvi put da je jedan Srbin trijumfovao na Hungaroringu. Time smatram da je moj uspeh još veæi i da cela Srbija može da bude ponosna. Zadnjih mesec dana smo se naporno pripremali. Nismo znali ništa ni o stazama ni o konkurenciji. Ovo je pravi podstrek za sve nas i nastavak sezone. Odvozio sam odlično trku, čak šta više smatram da mi je današnji start bio jedan od najboljih u karijeri. Posle toga nije više bilo nikakvih problema. Idemo dalje, na redu je Austrija.“ – poručio je dvostruki pobednik trke na Hungaroringu, Milovan Mikica Vesnić.

Zanimljiv je i komentar Pavla Komnenovića koji nije vozio drugu trku zbog problema sa automobilom pa je iz publike posmatrao dešavanja na stazi – „Prava je milina gledati Mikicu Vesnića za volanom. Odlično pripremljeni automobil i odličan vozač iznenadili su konkurenciju u Madjarskoj. Iz tamo neke male Srbije stigao je majstor volana koji im nije dao nikakvu šansu za top plasman“ – reči su legende srpskog automobilizma.

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije