Bgd reli,Moto trke i karting – Beograd 27. i 28. april 2013.

25. април, 2013. #

Predstojeći vikend, subota i nedelje 27. i 28. april tekuće 2013. godine mogao bi se slobodno nazvati praznikom motociklizma, automobilizma i kartinga. Recimo SVETI AUSPUH, ili ZLATNA PEDALA, ili TRKAČKA KACIGA, ili…….. jednostavno kako vam je volja.

Neki će u predstojeću nedelju željno iščekivati vesti sa SLOVAKIARINGA, gde će se naš šampion DUCA BORKOVIĆ boriti sa rivalima u okviru ETCC serije. RTS će na svom Drugom programu u nedelju predveče prikazati snimak obe DUCINE trke, a komentatori će biti PEDJA MILINKOVIĆ i DJORDJE DJENIĆ. U subotu i nedelju će stići i vesti sa HUNGARORINGA u Madjarskoj, gde će se u okviru kružne trke CEZ-a, u klasi D 4 – 2000 ogledati i naši asovi, PAVLE KOMNENOVIĆ, MIKICA VESNIĆ, ZORAN KASTRATOVIĆ i RUDI PEŠOVIĆ.

Za Beogradjane i goste našeg glavnog grada preporučujemo 4. BEOGRADSKI RELI – MEMORIJAL MIRKA MARTINOVIĆA, u subotu uveče i u nedelju posle podne na obroncima Avale i Košutnjaka, moto trku na aerodromu Batajnica, u toku subotnjeg treninga , u nedelju u toku glavne priredbe koja počinje u 12 časova, i najzad karting trke na ADI HUJI u nedelju.

Verujem da će najviše publike privući 4.BEOGRADSKI RELI koji počinje u subotu uveče u 19 časova u centru Beograda, u Vasinoj ulici, gde se očekuju čak 43 reli posade, 11 iz Hrvatske, jer se reli boduje i za šampionat Hrvatske. Te večeri će biti prvi put priredjen brzinski ispit na Košutnjaku na skoro duplo dužoj stazi od uobičajene, jer će se voziti dva puta, a uslediće odmah posle brzinca na Avali, negde oko 20.45. Organizator je već dobro poznati klub MM POWER, koji je vrlo ambiciozno i inventivno ušao u pripremu ove medjunarodne manifestacije.

Organizatori moto trke koja se boduje za ISTOČNO EVROPSKI ŠAMPIONAT su za nedeljnu trku u BATAJNICI odredili cenu ulaznica od 500 dinara, što u ovom trenutku nije nimalo popularno, a s obzirom da je aerodrom od centra BEOGRADA udaljen tačno 25 kilometara, i da u toku trke valja popiti makar čašu soka, za mnoge je to preveliki izdatak.

Što se pak kartinga tiče organizovaće ga ljudi iz Kragujevca, na Adi Huji, a na tom dogadjaju publiku će predstavljati roditelji dece, rodbina, prijatelji i mehaničari. Znam da je neizvodljivo pronaći slobodan termin, i vikend kada nema drugih dogadjanja, ali kod kartinga se moglo naći i bolje rešenje.

Elem, pravi trkački vikend je pred nama. Najvažnije je da protekne bezbedno i bez ijedne neželjene situacije. SVAKOM OD ORGANIZATORA PREDLAŽEMO ONO NA ČEMU UVEK ZATAJE – MNOGO BOLJE OBAVEŠTAVANJE I INFORMISANJE PUBLIKE. SVE ŠTO NIJE OBJAVLJENO, SVE O ČEMU NIJE REČENO, ZAPISANO, SNIMLJENO ILI FOTOGRAFISANO, K A O    D A   S E      I    N I J E   D O G O D I L O!!!

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije