F 1 – Mark Vebber napušta Red Bull ?

27. март, 2013. #

Nakon svega što se izdešavalo na prošloj trci, kao i poslednjih godina, Mark Webber više nema nameru da ostane u istom timu u kome vozi Sebastian Vettel. Ovo tvrdi nemački list Bildt, koji u svom poslednjem broju donosi priču o sukobu vozača Red Bull. Ugovor koji ima Webber ističe sa poslednjom trkom ove godine, dok Vettel ima važeći ugovor do kraja naredne godine.

Već i ranije je pod znakom pitanja bilo potpisivanje novog ugovora, a nakon poslednje trke, to je i nemoguće – piše Bildt, pozivajući se na izjave Flavia Briattorea koji već dugi niz godina stoji iza menadžment tima koji vodi Marka Webbera. Australijanac je bio toliko ljut da je odmah nakon trke otputovao u Australiju, i isključio telefon, što je i najavio nakon trke u Maleziji, dok Vettel trenutno radi u sedištu ekipe na simulatoru.

Nakon izjave Webbera da neće nikome biti dostupan, i da će razmisliti o svojoj budućnosti, mediji su špekulisali da će napustiti Formulu 1 i da neće uopšte voziti narednu trku, međutim, to je demantovao otac Mark Webbera, rekavši da će se on pojaviti na narednoj trci. Očigledno je Webber razmišljao o periodu nakon završetka ove sezone i kada mu istekne ugovor.

“I ranije je bila napeta situacija, i bilo je teško da ova dva vozača ostanu u istom timu. Nakon poslednjeg incidenta to je nemoguće” – izjavio je Flavio Briattore. Sa njim se slaže i Jenson Button: “Čak i da sednu i izglade rečima ono što se desilo u Maleziji, to će i dalje imati ogroman uticaj na njih. Jednostvano to će se zadržati u njihovim umovima i neće moći prestati misliti na to”, izjavio je Button za medije u V. Britaniji.

Izvor: Pungas.com

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije