Nagrada Kragujevca – Castrol 2012 – oduševili Staničić i Milovanović

2. јул, 2012. #

Po veoma toplom vremenu koje je juče zahvatilo celu Srbiji, hrabri motociklisti odeveni u svoje kožne kombinezone uz maksimum napora su odradili još jedno takmičenej državnog šampionata, ovoga puta na stazi vojnog poligona BERANOVAC kod Kraljeva. Iako je odziv takmičara bio slabiji ekipa moto kluba „Divlji“ poznatog kragujevačkog šampiona NENADA ŠONETA PETROVIĆA uspela je da to takmičenje privede kraju bez većih poteškoća.

Pred solidnim brojem gledalaca koji u Kraljevu uvek znaju da pozdrave poteze veštih vozača nadmetali su se i vlasnici starih motocikala, nažalost ovoga puta bez učešća popularnih prikolica, i bez dolaska omiljenog Dragana Dragoja, a nije startovao ni Zemunac Gedža Stanojević koji je pokraj staze i svog čuvenog autobusa posmatrao trke svojih drugova pripremajući po tradiciji gastronomske ponude i osvežavajuće napitke.

U uvek najprivlačnijoj kategoroji 100o stok sport, naši vrhunski asovi MILOŠ MILOVANOVIĆ i ŽELJKO STANIČIĆ priredili su spektakularnu vožnju koja je oduževila prisutne. Posle sjajnog rivalstva u toku cele trke „za dlaku“ je kroz cilj prošao petostruki šampion dtržave ŽELJKO STANIČIĆ.  Mnogi nisu mogli da odgonetnu ko je pobedio jer je to bio pravi pravcati „foto cilj“. Treći je kroz cilj proša čuveni NENAD PETROVIĆ – „ŠONE“.

Bilo je nažalost i par padova a u ostalim klasama slavili su na prvim mestima, standardno najbolji NIKOLA GAJIĆ, zatim DUŠAN BLAGOJEVIĆ, pa potom jedan od najstarijih 42. godišnji veteran VLADIMIR POPOVIĆ – POP, i sjajni NENAD STOJANOVIĆ – „CVRLE“ . Kompletam motociklistički karavan zaslužuje pohvale za ono što je učinjeno na stazi BERANOVAC pri čak 38 stepeni u hladu. Kako je bilo sa kacigama i kombinezonima, na usijanim motociklima, to znaju samo hrabri vozači. I na kraju još jedan dobronameran savet svima iz sveta moto sporta. Malo bolje prezentirajte svoje napore i takmičenja u medijima, biće vam tako lakše i sigurno će vas i bolje uvažavati.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije