Motociklizam – opasne trke u Banja Luci

9. јул, 2012. #

Staza ZALUŽANI u Banja Luci u nedelju je bila poprište još jedne trke šampionata Srbije u brzinskom motociklizmu, kao i takmičenja za prvenstvo Republike Srpske. Iz razgovora sa jednim od aktera, sa poznatim beogradskim motociklistom VLADIMIROM POPOVIĆEM – „Popom“, dobili smo niz informacija o pomenutom takmičenju.

Nažalost na trkama je opet došlo do padova i teških povreda. Najpre je u petak, na nezvaničnom merenju vremena pao i polomio nogu Srdjan Gavrilović iz Obrenovca, a onda je u nedelju, u najjačoj klasi 1000  super štok veoma težak pad doživeo domaći takmičar ŽELJKO VULIĆ, i tom prilikom povredio kičmene pršljenove. Vulić je prebačen u bolnicu i iskreno se nadamo da će se  oporaviti. Do pada je došlo tri kruga pre kraja trke, na veoma brzoj i dosta opasnoj stazi gde motociklisti u najjačoj  kategoriji voze i blizu 300 km. na sat. Istaknuta je posle toga žuta zastava u toj krivini, a nešto kasnije je  poznati KULE PERIŠIĆ, sa trećeg mesta pretekao ŽELJKA STANIČIĆA, na drugoj poziciji, zbog čega je STANIČIĆ uložio prigovor, i nije se pojavio na podijumu da primi pehar za treće mesto. Odluka o konačnom poretku u trci ,gde je slavio Miloš Milovanović, biće doneta naknadno.

U cilju bezbednosti organizator, „Tintor racing team“, je trasu trke  promenio ubacivanjem takozvane „šikane“, što se nije dopalo lokalnim majstorima brzine, pa su bojkotovali trku. Takmičenje u Banja Luci, kako je naglasio Vladimir Popović, održano je po veoma toplom vremenu, uz manje publike nego obično, i sa malim brojem takmičara u svim kategorijama. Iz Srbije je startovalo samo tridesetak vozača u pet klasa.

Pobede u šampionatu Srbije ostvarili su Nervo, Blagojević, Spasojević, Tintor i Milovanović.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije