Asja Zupanc – brza dama iz Slovenije

22. јул, 2012. #

Verujem da se mnogi stari ljubitelji sporta sećaju sjajne slovenačke automobilistkinje ROMANE ZRNEC koja je u svoje vreme pravila ne male probleme poznatim asovima auto sporta, i mnoge muškarce, šampione  relija i brdskih staza, znala da pobedi (Mislim na Braneta Kizmiča, Tihomira Filipovića, Paju Komnenovića i na mnoge druge muškarce ). Naravno , o tim uspesima ROMANE ZRNEC  u muškim krugovima se nerado priča, jer je  naša muška sujeta veoma osetljiva stvar. Danas Slovenija ima još jednu sjajnu relistkinju – ASJU ZUPANC.

Baš ovog vikenda, na IRC takmičenju u Rumuniji, na veoma teškom makadamskom reliju SIBIU, posle 12 brzinskih ispita, 10. mesto u generalnom plasmanu osvojila je slovenačka  ŽENSKA posada ASJA ZUPANC – ŠPELA TRČEK. Namerno sam naglasio, i velikim slovima napisao ŽENSKA, najviše zbog novog „bisera“ komentatora EURO SPORTA, koji je sinoć i jutros u praćenju snimaka sa relija u Rumuniji, i čitanja imena prvih deset posada, dva puta ASJU ZUPANC nazvao SLOVENCEM, očigledno ne znajući da je reč  ženskoj osobi.

ASJA ZUPANC je jedna vrlo zgodna dama, koja je odavno kročila u svet brzine, i o kojoj sam više puta pisao na ovom portalu. Bila je uspešna u kartingu, takmičila se na brdskim stazama, dva puta je bila šampion „sei ćento“ Kupa, a relijem se ozbiljnije bavi već više od četiri godine. Već duže vreme je za upravljačem „micubiši lansera EVO IX“, sada je u timu Hermana Gasnera, a najviše uspeha je ostvarila 2009. i 2010. godine sa suvozačicom TAJDOM TURK. Potom je za kopilota odabrala BLANKU KACIN,  a na upravo okončanom reliju u Rumuniji, gde je osvojila novi pehar za treće mesto u klasi, BLANKU je zamenila ŠPELA TRČEK.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije