Pobeda Srbije i Nikole Gajića u Istanbulu

26. јун, 2012. #

Novosadjanin NIKOLA GAJIĆ , član kluba „Koton“ pobedio je u svojoj klasi  125 kubika, i tako SRBIJI doneo najviše bodova na trci istočno evropskog šampionata u brzinskom motociklizmu, održanoj na modernoj pisti u Istanbulu u Turskoj.

Bodove za SRBIJU koja je osvojila prvo mesto u ekipnoj konkurenciji, ispred Bugarske, Turske i Rumunije , doneli su i NENAD STOJANOVIĆ CVRLE ( 2. mesto u klasi 600 SS ), SRDJAN GAVRILOVIĆ ( 2. mesto u klasi 600 hepening ) i MILOŠ MILOVANOVIĆ ( 3. mesto u klasi 1000 štok sport ).

Trka u Istanbulu je održana pred malim brojem gledalaca, ali, uz učešće preko 100 vozača iz 4 zemlje. Naša ekipa je imala čak 17 takmičara, a najuspešniji je bio najmladji – odlični NIKOLA GAJIĆ.

U najjačoj i najpopularnijoj klasi 1000 štok sport, ubedljiv je bio Bugarin MARTIN ČOJ ispred zemljaka KALINA KULEVA, a naš šampion MILOŠ MILOVANOVIĆ je opet imao problema sa menjačem pa je osvojio solidno treće mesto.

Informaciju o trci u Istanbulu poslao je za ovaj portal takmičar iz Beograda, popularni i uvek odgovorni VLADIMIR POPOVIĆ POP, i tako donekle ispravio večitu grešku čelnika MOTO SAVEZA SRBIJE, kada su mediji i i nformisanje u pitanju, pa tako po ko zna koji put valja istaći – ONO ŠTO NIJE OBJAVLJENO KAO I DA SE NIJE DOGODILO.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije