„Nagrada Vršca 2012“ – rekord Miloša Milovanovića

28. мај, 2012. #

Po lepom vremenu, odmah posle prestanka kiše, održana je nova trka brzinskog motociklizma i moto klasika, u organizaciji kluba „Dijamant“ iz Arandjelovca. I pored svih preduzetih mera u cilju maksimalne bezbednosti u toku prepodnevne slobodne vožnje a i u toku trke došlo je do nekoliko padova. Najteže je prošao Slovenac JANEZ PROSINEK koji je prilikom prepodnevnog pada slomio ključnu kost. Nažalost, mi i dalje nemamo motodrom, a motocikli su sve moderniji i  brži pa se na pisti vojnog aerodroma u Vršcu, koja na nekoliko mesta ima obojene i klizave oznake na podlozi, vozilo i preko 200 km. na sat.

Direktor trke  BOŽIDAR MIHAJLOVIĆ je još jednom pokazao kako se vodi jedno veliko i za organizaciju kompleksno takmičenje, pa se opet može zaključiti da je upravo MIHAJLOVIĆ sa svojom uigranom ekipom sudija i  merilaca vremena odlično odigrao izuzetno važnu ulogu. Pohvale zaslužuje i nažalost vrlo zaposlena medicinska ekipa i doktorka DRAGANA OGNJENOVIĆ.

Ipak , o koncepciji i organizaciji motociklističkih trka, zarad bolje bezbednosti u ovakvim prilikama, valja obaviti nove dogovore, i u organizacioni tim uključiti još više ljudi kako bi se neki rasteretili velikih poslova a trke izgledale profesionalnije.

Pobede su po klasama zabeležili sjajni dečko MARTIN VUGRINEC ( SP junior ), SRDJAN GAVRILOVIĆ ( 600  hepening ), NENAD STOJANOVIĆ ( 600 super sport ), MILAN LOVRIĆ ( 1000 hepening ) i MILOŠ MILOVANOVIĆ ( 1000 super štok ), koji je posle ubedljive pobede zabeležio i novo rekord staze 58. 820  sekundi u jednom krugu.

Motociklisti u kategorijama MOTOKLASIKA su kao i obično dali posebnu draž sa svojim „starkeljama“  sačinjenim još pre 3o godina.

Članci iz iste kategorije