www.mojsvetbrzine.rs – prvi rodjendan

22. новембар, 2011. #

Elektronski časopis  www.mojsvetbrzine.rs, danas obeležava jednu godinu postojanja, pa bih želeo da SVIM ČITAOCIMA ZAHVALIM NA POVERENJU, ODANOSTI I JAVLJANJIMA.

Želim da naglasim da je ovaj sajt najvećim delom posvećen ljudima i dogadjajima iz sveta brzine, iz sveta automobilskog , karting  i motociklističkog sporta. Povremeno se nadje mesta za tekstove o saobraćaju, i turizmu, o mestima koja su lepa, neobična, i koja sam sa zadovoljstvom obišao. Do sada, za godinu dana objavljeno je 650 tekstova i oko 10.ooo  fotografija.

U proteklih godinu dana ovaj sajt je „pogledan“ 4500 puta. Čitali su ga, i čitaju, najviše u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, i drugim gradovima Srbije, ali se dobra poseta registruje u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Makedoniji.

Ako se pogleda svetska mapa, može se uočiti i značajno interesovanje čitalaca sajta www.mojsvetbrzine.rs, u inostranstvu. Statistika ukazuje,  da su ovde objavljeni tekstovi pogledani u čak  86  zemalja sveta, na svim kontinentima sem Antarktika, ali se iskreno nadam da će uskoro i odatle stići neka poruka.

Čitalaca ima u Čikagu u američkoj državi Ilinois, gde nas prati gospodin Dragan Arsić, sin poznatog kragujevačkog reli šampiona Momira Arsića, a u Americi ovaj sajt povremeno pogleda i sin Ljube Nikolića, nekadašnjeg sportskog funkcionera AMSJ. U Torontu, u Kanadi ,imam za čitaoce Milorada Perića, i Igora Tumbasa, u Švedskoj sajt redovno prati Dejan Stojković koji živi u Geteborgu, a sportski je vozač, učesnik moto šampionata Srbije. Iz Nemačke se  javlja nekadašnji sportski as, stari biciuklista sa beogradske Palilule, Predrag – Dragan Petrović, koji mi je nedavno poslao svoju knjigu  ISTORIJA BICIKLA. Iz Belgije se oglasio Željko Soldo  koji je svojevremeno bio sportski funkcioner u automobilizmu, u Trstu živi i neki put napiše  tekst,  odlični sportki vozač Masimo Ivančić, sin čuvenog Marina Ivančića,šampiona sa „abartom“, kod kojih sam krajem septembra bio gost u Trstu. Iz Njujorka mi je pisala novinarka i moja drugarica iz Radio Beograda, Ana Dragović, koja je sada u Španiji, sa suprugom,  koji je član jednog uglednog trkačkog tima u konkurenciji kamiona. U našoj zemlji ovaj sajt prati i Adis Badjević,-Adi, iz Sanskog Mosta, Predrag Vujović , član AMSK LOVĆEN, u Zagrebu su čitaoci poznati majstori volana Dražen Ćurić i Davor Devunić, u Rijeci, sportski funkcioner i novinar Miroslav Krpan, u Sloveniji ovaj sajt čita kad stigne od treniranja, legendarni Miran Stanovnik, moj prijatelj , i čovek koji se upravo priprema za svoje 15. učešće na Dakar reliju, zatim relisti Romana Zrnec i Slavko Komel. U Beogradu se kako rekoh sajt www.mojsvetbrzine .rs najviše čita, a redovno ga prati nekadašnji automobilista Vladan Sokić, zatim Ljuba Ivanović, i naši sjajni fotoreporteri Milorad Despotović, Vladimir Lesnikov i Milomir Bošković.

Toliko za sada, pozdrav svim prijateljima iz sveta brzine.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije