Raša limar – „žuti lav“

26. октобар, 2011. #

Da li se možda sećate ko je RADOVAN KOSIĆ – „ŽUTI LAV“. Nije nikada bio šampion, nije bio učesnik nekog relija, brdske ili kružne trke, ali , njemu je 18.avgusta 2007. bila posvećena kompletna emisija „START“, najstarija emisija o auto i moto sportu, nastala još početkom 1992, na kanalu TV POLITIKA.

Tog avgusta sam sa svojim snimateljem  ŠACOM stigao do Koteža,  i ulice Zrenjaninski put br. 91/11. Došli smo da pripremimo priču o čoveku koji je svoju „zastavu 101“ totalno „nabudžio“, ubacio delove iz nekoliko drugih automobila, auto ofarbao u žutu boju,  i odjurio na aerodrom u Batajnici, na popularno takmičenje  „1 on 1“. Nije baš neophodno da vam pričam koji je rezultat postigao RADOVAN KOSIĆ,u konkurenciji sa vozilima kao što su „audi“, „mercedes“, ili „porše“, inače moj dobar drug  i poznati auto limar iz Koteža. Raša je tom prilikom pokazao sa kakvim entuzijazmom i ljubavlju valja ući u svet brzine, bez, rekao bih,  „bolesnih“ pretenzija da budete šampion.

Posle te emisije , koja je posebno u Kotežu privukla  pažnju gledalaca, Raša je postao mala medijska ličnost. I posao je krenuo na bolje,  a njegova montažna radionica nikada nije bila prazna. Danas sam, onako neobavezno, posetio svog prijatelja Rašu limara, zvanog „žuti lav“. Raša je odlično, radi punom parom, u medjuvremenu je postao deda, a „žuti lav“ je nažalost u furdi. Malo sam ga zbog toga ukorio, a on je odmah izustio : „Djole ne brini, uskoro ide na farbanje, i kompletno doradjivanje“.

Članci iz iste kategorije