Gabor Sagmajster na štandu Euro petrola

1. април, 2011. #

Naš višestruki motokros šampion GABOR SAGMAJSTER, jedini predstavnik Srbije, koji je čak tri puta završio maratonski Dakar reli, u ovim trenucima hita ka Djevdjeliji, gde će u toku vikenda učestvovati na medjunarodnoj kros trci istočno evropskog šampionata. Pored njega je i njegov sin RIČARD SAGMAJSTER, takodje moto kros vozač, ali, nažalost bez izgleda da učestvuje na trci, jer je nedavno povredio nogu i sada je sa štakama.

GABOR i RIČI su u prolasku kroz Beograd iskoristili priliku, i posetili štand njihovog poslovnog prijatelja EUROPETROLA, gde je i izložen motor KTM, sa relija DAKAR. Sagmaster je davao autograme i potpisivao svoj poster, a od mladog Ričija smo saznali da je u brzini već nadmašio  oca. Gabor se na tu opasku slatko nasmejao i rekao: „Da brži je, ali na putu od staze do bolnice“ , aludirajući na novu povredu svog miljenika, za kojeg ima i puno pohvala.

Na štandu EURO PETROLA razgovarao sam i sa mladim sekretarom MOTO SAVEZA SRBIJE, Danijelom Vaštagom, od kojeg sam dobio sledeće informacije. Čak 12 naših majstora moto krosa učestvovaće u nedelju na trci u Djevdjeliji. Što se tiče predstojeće sezone imaće 11 moto kros trka, od kojih je prva i pozivna već 10. aprila u Horgošu. Što se tiče rod rejsinga, tojest kružnih brzinskih trka, planira se da ih bude 6, a možda i 7. Prva kružna trka voziće se u VRŠCU, a priprema ja čuveni KULE PERIŠIĆ.

Od DANIJELA VAŠTAGA sam takodje saznao da će čak 5 mladih vozača dobiti stipendiju, a to su NIKOLA GAJIĆ, BRANKO ANTIĆ , vozači moto krosa, zatim mladi sa kruga,  RATKO PANAJOTOVIĆ i MARKO STOŠIĆ, kao i MARINO MARKOTIĆ iz moto klasik prvenstva.

Medju motociklistima izgleda vlada pravi dogovor, a atmosfera je daleko bolja nego kod naših automobilista, pa zato svima iz sveta brzine, na dva točka,  valja čestitati, i poželeti im puno, puno sreće…… ja lično čestitam sekrataru tog saveza DANIJELU VAŠTAGU, jer radi kao mrav, a bogami, rezultati su itekako vidljivi.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije