Stiže nova reli zvezda – Voja lekić

27. март, 2011. #

Danas je na 12. Sajamskom reliju, Trofej Beograda, kao predvozač startovao naš mladi šampion sa kružnih trka VOJA LEKIĆ, a suvozač mu je bio njegov prijatelj i mehaničar Miloš Ivković. Pozajmili su jednog polovnog Micubišija evolucije 5, koji je sada vlasništvo Duce Borkovića a ranije je bio kod Zuke Pavlovića i Jasminke Komljenović. Danas je to dosta razdrndan automobil  i iskreno govoreći mislio sam da će se VOJA voziti sa otvorenim prozorom, da će pozdravljati publiku,  i da je došao samo kako bi pomogao ICI MATOŠEVIĆU.

VOJA je danas imao sasvim drugačiji plan. Bio sam sa njim i na tehničkom pregledu, bio sam i na startu relija, i bio je hladan kao špricer. Znam da će uskoro pazariti jedan opasno dobar reli automobil, ali, obećao sam mu da o tome još ništa ne govorim.  VOJA je , kao što verovatno znate  prodao svoju odličnu HONDU, a kupac je Aleksandar Tošić, naš poznati automobilista. VOJA LEKIĆ planira da se ove godine posveti reliju a danas je na Košutnjaku i AVALI, kao vozač takozvane NULE, odradio jedan dobar trening. Brzinski ispit na KOŠUTNJAKU prešao je za 5 minuta i 2. sekunde, i to je odista sjajno vreme za jednog debitanta na reliju, u automobilu koji ima blizu 300 KS, i koji nije u najboljem stanju. >Kao potvrda ove konstatacije valja reći da je iskusni SRDJAN PETROVIĆ FOKS sa svojim Micubišijem imao vreme na Košutnjaku od 4 minuta i 56 sekundi.

VOJA LEKIĆ je da podsetim još 2003. godine osvojio titulu šampiona u kartingu, godine 2004. je vozio PEŽOA na kružnim trkama i bio treći na kraju sezone. VOJA se školovao u Italiji, odlično govori engleski i italijanski jezik i mogu vam reći da je mladić sa lepim manirima. Vozio je i na inostranim stazama, bio je u italijanskom Klio kupu, vozio je u Monci i Valelungi, a sa Hondom je osvojio i šampionat Srbije na kružnim stazama. Prošle godine je sa HONDOM vozio u Austriji i Italiji, u KUPU EVROPE za turistička vozila, i pobedio u svojoj klasi. Interesantno je reći da je verovatno jedini naš automobilista koji se usudio da skače iz aviona, naravno sa padobranom, a i taj detalj ukazuje da naša nova reli zvezda ima hrabrosti, što jer za reli prava vrlina.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije