Zimovanje u Italiji za 180 eura

2. фебруар, 2011. #

Da juče nisam skoknuo do Italije i mesta koje se zove BRESSANONE, u blizini VAL GARDENE, ne bih ni znao da se u poznatim ski centrima može zimovati i sa malo para. Sve se može i proveriti i naći,  putem svemogućeg INTERNETA. Jedno malo društvo iz Beograda, provelo je ŠEST lepih dana na padinama VAL GARDENE. Vrlo uredno penoćište u malom hotelu, sa doručkom,   koji je doduše za naš srpski organizam bio tanak, koštalo je samo 180 eura za ŠEST noćenja.

Iz kulturoloških razloga ne mogu da vam kažem ko je boravio na skijanju, a i  reč je o mojim mladim prijateljima, ali vam mogu reći da se do tog lepog mesta stiže kroz  Hrvatsku, Sloveniju i Austriju, po veoma dobrom putu dugačkom blizu 900 kilometara.

Uz obavezno plaćanje putarine, nije preporučljivo zaboraviti kupovinu takozvanih VINJETA, za korišćenje auto puta, u Sloveniji i Austriji. Moj prijatelj i ja smo baš u Austriji načinili takvu grešku, pa je austrijska policija uvećala budžet za 12o eura.

Elem,  ovo je blic priča sa jednog puta, uz nekoliko fotogtrafija,  koje prikazuju kakvi su predeli u Austriji i Italiji, u blizini ski centra VAL GARDENA.

Članci iz iste kategorije