Sagmajster na 62. mestu

2. јануар, 2011. #

GABOR SAGMAJSTER je završio i drugu etapu DAKAR RELIJA, koja je posle prve vezivne, bila ona prava sa specijalnim ispitom na kojem se meri vreme. Od VIKTORIJE do KORDOBE Gabi je prešao 758  kilometara i na cilj, u konkurenciji 170 motociklista zauzeo 62  mesto. Maločas sam stigao iz studija RTS-a gde sam sa mladim kolegom NEMANJOM MATIĆEM komentarisao specijalnu reportažu o reliju DAKAR,  u kojoj smo imali priliku da čujemo i  izveštača RTS-a PEDJU MILINKOVIĆA. U Argentini su se smenjivale različite vremenske prilike, posle paklene vrućine učesnici ovog maratona stigli su u područje sa kišom i olujom, pa su morali da se snalaze po blatnjavim i vrlo klizavim putevima.

U konkurenciji motociklista poveo je FARIA ispred DEPREA i KOME, a sva trojica su vozili motocikle KTM od 45o kubika. Naravno reč je o novim i vrhunski pripremljenim spravama. Naš predstavnik vozi prošlogodišnji motor koji je repariran i odlično se snašao na samom početku. U konkurenciji automobila poveo je SAJNC sa Folksvagenom, ispred PETERHANSELA u BMW-u a medju kamiondžijama prvi je Rus, Vladimir Čagin.

U konkurenciji motociklista Slovenac MIRAN STANOVNIK, koji već po 14. put učestvuje na DAKAR RELIJU zauzima 30. mesto a odlićno je startovala hrvtasko madjarska posada ĆURIĆ – HORN, koja u konkurenciji automobilista u današnjoj etapi osvojila 31.mesto.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije