Počinje Svetsko reli prvenstvo, WRC – Švedski reli

27. јануар, 2011. #

Na radost svih ljubitelja relija uskoro počinje i čuveni WRC reli, a prvo takmičenje održaće se po snežnim putevima Švedske. Naravno biće to nova prilika za dvoboj majstora volana iz Švedske i Finske, sa najuspešnijim relistom sveta, Francuzem SEBASTIJAN LOEB koji će u timu imati još jednog sjajnog automobilistu, a to je SEBASTIJAN OŽIE. Obojica će voziti fabrički pripremljenog  SITROENA DS 3 koji je već uveliko na testu, a vi možete pogledati  atraktivan video zapis.

Prilika je takodje da vas podsetimo i na našeg reli šampiona VLADICU RABRENOVIĆA,  koji živi i radi u Švedskoj. Vladica će verujem pratiti ovaj prvi WRC reli, a uskoro ćemo objaviti i priču o našem reli asu, inače Čačaninu, VLADICI RABRENOVIĆU i njegovom suvozaču RADMILU RADIVOJEVIĆU.

Švedska je još 1973. godine bila zanimljiva za naše automobiliste k estvovali na poznatom takmičenju OKO EVROPE, dugačkom preko 15.000 kilometara. Tada su u ZASTAVAMA 101, sa motorom od 1300 kubika,  na tom maratonu vozile dve posade, JOVICA PALIKOVIĆ – BATA NADJ i  BRANIMIR PERIĆ DŽO – MILJENKO CAREVIĆ. Upravo sam se čuo sa  BATOM NADJOM,  koji još nije završio pisanje svoje knjige o ČUKOTKI.

“ Jovica, Džo, Miljenko i ja, bili smo na tom teškom maratonskom reliju koji je startovao u ERBAHU u Nemačkoj. Deo u Švedskoj je bio težak zbog snežnih i ledom pokrivenih puteva, ali  najviše zbog našeg nepoznavanja te oblasti, jer naravno,  nismo bili u prilici da treniramo. Sećam se da smo imali problema da izadjemo iz centra Stokholma, i da nije bilo jednog Rusa sa Ladom, koji je kao takmičar išao ispred nas, ne znam šta bi bilo. Na kraju, prošli smo izvanredno, pobedili smo u klasi do 1300kubika i bili četvrti u generalnom plasmanu. Bio je to neverovatan uspeh. Džo i Miljenko su takodje završili reli, plasirali su se na 9. mesto u klasi i 2o. u generalnom plasmanu.“

Galerija slika

Članci iz iste kategorije