BEZ DOBRIH NOVINARA AUTO-MOTO SPORT JE U RIKVERCU

13. децембар, 2010. #

Oduvek sam prijateljima iz sveta brzine, vozačima i funkcionerima, sudijama i redarima, svima koji su uključeni u ova naša dešavanja, govorio : AKO TO ŠTO ORGANIZUJETE, I ŠTO NIJE NIMALO LAKO, AKO TO NIJE NIGDE OBJAVLJENO, ONDA KAO I DA NIJE ODRŽANO.

Sećam se vlo dobro kako je krajem šezdesetih godina, kompletna štampa pratila dešavanje na beogradskom Ušću, sa trka koje su bodovane za Kup Evrope, kada su u Beogradu vozili KVESTER, DJUNTI, LAUDA, PASOTI, MERCARIO i ostali. Bilo je čak i televizijskog prenosa a POLITIKA je imala opširne reportaže na sportskim stranicama. Za minulih 40 godina od kako pratim automobilski sport niko od naših sportskih funkcionera nije uspeo da dovrši i realizuje ideju o izgradnji najskromnijeg auto-motodroma i retko je neko na pravi način pratio rad NOVINARA i na pravi način shvatio njihovu neprozenjivu ulogu. Nedavno je preminuo DUŠAN TEŠIĆ MECA, novinar koji je ceo život posvetio sportu na točkovima. Naš kolega VLADA BULJANOVIĆ napisao je stotine lepih tekstova o vozačima, trkama i relijima a takodje i nešto mladji MIĆA LJUBISAVLJEVIĆ vrlo dobar i još uvek aktivan novinar. Nisam naravno zaboravio na važnu ulogu PECE DOBROHOTOVA i na mnoge druge koje su pisali o automobilizmu i  motociklizmu , ili na one koji su ovaj sport pratili uz pomoć foto aparata.

U mojoj knjizi MOJ SVET BRZINE veliki broj foto zapisa delo su beogradskog majstora objektiva MILORADA DESPOTOVIĆA. To je takodje jedan veliki zaljubljenik auto-moto sporta i njegov dobar poznavalac. Angažovanim radom koji traje blizu četiri decenije DESPOTOVIĆ je

mnoge ličnosti i dogadjaje učinio nezaboravnim, a ja iz obilja njegovih fotografija predstavljam nekoliko.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije