Pismo iz Novog Sada

26. новембар, 2010. #

Kao što sam i .naglasio sajt MOJ SVET BRZINE je u izradi, i objavili smo ga u fazi rada samo zarad ljubitelja sporta, kako bi što pre dobili verujem zanimljive informacije i fotografije. Zahvaljujući mojim novim prijateljima, mojim programerima, koji su u stilu naziva sajta ovaj elektronski časopis postavili, eto, imate priliku da vidite nešto što možda niste i da pročitate neku priču iz starih vremena.

Od mladog automobiliste Djordja Dizdara iz Novog Sada, dobio sam materijal o nekim vozačima iz tog lepog grada a ja ću ga i malo dopuniti, kako bi svi bili zadovoljni. Ako i nešto propustim, ne zamerite, vazno je da se o svetu brzine, koji toliko volimo, govori što više.

DIZDAR  je učestvovao na kružnim, brdskim i reli takmičenjima, borio se za dva kluba, a za najbolji rezultat smatra drugo mesto na kružnoj trci u Banja Luci, sa jugom. I kao reli  suvozač osvojio je drugo i treće mesto pored Simovića i Mirkovića.   DARKO SIMOVIĆ se predstavio kao dobar vozač i na krugu, u klasama MALI N i HIBRID, a bio je uspešan i na Zemunskom reliju 2009. gde je osvojio drugo mesto u klasi.      DRAGANA MARIĆ je takodje iz Novog Sada i može se s pravom pohvaliti da je vozila jugića u klasi HIBRID koja okuplja najveći broj takmičara.   DEJAN VIDARIĆ je dokazani majstor volana, osvojio je titulu šampiona u kategoriji MALI N a nadmetao se i u čuvenom HIBRIDU.    BRANKO ZIROJEVIĆ je još jedan brzi Novosadjanin, dvostruki šampion sa brdskih trka i viceprvak na kružnim trkama. Djordje Dizdar je poslao par reči o nezaobilaznom limaru i pravom boemu, o poznatom Aleksandru Manojloviću, o kojem sam i pisao u svojoj knjizi.Manojlo je počeo kao motociklista, a na prvoj auto trci je sa FIĆOM zauzeo sedmo mesto na brdu, na Jahorini, 1983. godine i to u konkurenciji 30 vozača,  a najveću pažnju privukao je početkom devedesetih godina, kada se borio u HIBRIDU za titulu šampiona, koju je jedne godine, kažu poznavaoci, nepravedno izgubio . Ako svratite u novosadsku Kinesku četvrt, Manojlo će vam  uz čašicu piva sve razjasniti.

U Novom Sadu je bilo još puno dobrih vozača. Iz mog vremena, iz mog takmičarskog vremena , kada sam kao suvozačsvom bratu Vladimiru Djeniću  bio učesnik relija dugačkih i preko 1900 km. pamtim sjajnog Mileta Petkovića, Ivicu Karlavarisa, Zeku Koldžina, Rodoljuba Malenčića, Ružicu Nešković a nešto kasnije su u svet brzine stigli Miroslav Vujkov, Dejan Djalinac, Rada Tubić, Zoran Pavlović, nosilac Zlatne kacige i naravno moj ljubimac Tibor Pinter, jedan relista kome je i dan danas veliki problem da skine nogu sa gasa kada je to potrebno i sportista koji mi je puno puta bio gost u mojim Tv emisijama, jer je medju vozačima jedan od najgovorljivijih. I na kraju ovog teksta ne mogu a da bar ne spomenem još dvojicu lepotana iz našeg sveta brzine. To je najpre Miroslav Nikolić, čovek koji u stanu ima preko 1000 lutkica medvedića i redovni je posetilac svih buvljaka,  a ako ste zaboravili, u sezoni auto trka 1978. na kraju godine je bio osmi u klasi FIĆA, ispred Otenhajmera, Asanovića i Velje Jovanovića.  Drugi lik je moj prijatelj Radovan Rodić – Roda, šampion moto sporta i osoba koja neobično voli život i dobre automobile.

Djordje Dizdar
Rodjen 19.03.1982
Novosadjanin
Vozio za Amk Bata Racing team, Ask Foks racing team I Ask Centar Boban
Vozio kruzne I brdske trke, I bio suvozac Darku Simovicu na zemunskom reliju
2009(2 mesto) I Nenadu Mirkovicu na Vujic reliju 2008 I Yu reliju 2008(trece
mesto).
Najveci uspeh na kruznim trkama drugo mesto u Banja luci 2009

Članci iz iste kategorije